Contactpersoon:

Secr: Marjan Boogert

E: secr.abk@gmail.com

Het Achterhoeks Bachkoor heeft wederom een nieuwe dirigent

Per 1 september a.s. neemt Astrid Krause bij het Achterhoeks Bachkoor het stokje over van Elisabeth Blom.

Het reeds geplande concert op 29 oktober in de kerk van Zwillbrock-Vreden wordt nu een afscheidsconcert.

Groenlo 23 augustus 2017

Het Achterhoeks Bachkoor, dat sinds vorig jaar 1 november onder leiding staat van Elisabeth Blom, heeft per 1 september Astrid Krause aangesteld als nieuwe dirigent. Reden van de wisseling is dat Elisabeth Blom per 1 september Daan Manneke opvolgt bij Cappella Breda.

De snelle wisseling was uiteraard niet voorzien door het Achterhoeks Bachkoor. De kunde en het enthousiasme waarmee Elisabeth de repetities Leidde werd door de koorleden zeer gewaardeerd. Haar vakmanschap viel echter ook op bij Daan Manneke, gerenommeerd koordirigent en componist in Nederland en ver daarbuiten en tevens oprichter van Cappella Breda. Hij zocht en vond in Elisabeth een waardig opvolger. Zij maakt hiermee een grote carrièresprong. Gelukkig vond het Astrid Krause uit Barneveld bereid het stokje van Elisabeth over te nemen. Het koor is er van overtuigd dat zij in Astrid een waardig opvolger hebben gevonden.

Astrid is als dirigent verbonden aan diverse koren en is ook als zangeres actief (alt). Daarnaast is zij ook werkzaam bij het professionele kamerkoor Ars Musica.

Het geplande concert op zondagmiddag 29 oktober o.l.v. Elisabeth in de Franziscuskirche in Zwillbrock-Vreden wordt nu een afscheidsconcert.