Paul Mealor 1975 -

Beschreven in de New York Times als, “een van de belangrijkste componisten die is opgedoken in Welsh Choral Music sinds William Mathias... Een echt en origineel talent”. De muziek van Paul Mealor is snel ingevoerd in het repertoire van koren en zangers over de hele wereld. Zijn muziek is omschreven als van een, “serene schoonheid, kieskeurig vakmanschap en architecturale betrouwbaarheid... 

Muziek van diep spiritueel zoeken, die altijd vragen stelt, antwoorden biedt en de luisteraar met hoop vervult...” Zijn gewijde motetten, nummers en cycli zijn uitgevoerd, uitgezonden en opgenomen door kunstenaars in het Verenigd Koninkrijk, Verenigde Staten en ver daarbuiten.

Mealor kreeg snel internationale aandacht toen 2,5 miljard mensen (het grootste publiek in de geschiedenis van de omroep) zijn Motet “Ubi caritas” hoorden dat werd uitgevoerd door de koren van Westminster Abbey en Her Majesty's Royal Chapel, gedirigeerd door James O'Donnell bij de Royal Wedding ceremonie van Zijne Koninklijke Hoogheid Prins William en Catherine Middleton (nu TRH de hertog en hertogin van Cambridge) in de Westminster Abbey , 29 April 2011.

In 1975 geboren in St Asaph, Noord-Wales, UK Paul Mealor kreeg vanaf jonge leeftijd privéles in componeren bij John Pickard, aan de Universiteit van York bij Nicola LeFanu (1994-2002) en in Kopenhagen bij Hans Abrahamsen (1998-99). Sinds 2003 doceert hij componeren aan de Universiteit van Aberdeen, waar hij momenteel Reader in Composition is, en hij geeft gastcolleges in Componeren aan instellingen in Scandinavië en de Verenigde Staten. 

Hij is Fellow of the Royal Society of Arts en zijn muziek wordt uitgegeven door Novello & Co Ltd.

Zie verder op zijn website.