Uitvoeringen 2011

Passieconcert in de Johanneskerk

Het Achterhoeks Bachkoor & orkest voerde op woensdagavond 20 april het "Stabat Mater" van Joseph Rheinberger uit, met begeleiding van het eigen orkest en organiste Janieke Mollenhorst.

Algehele leiding: Hans de Wilde.

Klik hier voor meer informatie over het Stabat Mater van Joseph Rheinberger

Naast het Stabat Mater kon men luisteren naar enkele  a capella werken van de componisten T.Tallis, J. Kuhnau, A. Bruckner en H. Schütz, die goed passen in een uitvoering in de Goede- of Stille Week. Van de Engelse componist Thomas Tallis (1505-1585) brengt het koor The Lamentations of Jeremiah. De Klaagliederen van Jeremia, die betrekking hebben op de verwoesting van de tempel, de verwoesting van de stad Jeruzalem en de val van Juda in 586 voor Christus. Van de vijf gedichten van het Bijbelboek heeft Tallis een prachtig muziekwerk weten te maken.

Het concert vond plaats in de Johanneskerk aan de Rentenierstraat 9 te Lichtenvoorde.