Astrid, Duitse van origine, ontdekte al jong haar passie voor klassieke koormuziek en begon dan ook vroeg haar kennis op dit gebied te verdiepen. Ze volgde een aantal workshops en cursussen voor dirigenten, o.a. ‘Praxis der chorischen Stimmbildung’ o.l.v. Professor Kurt Hofbauer aan de ‘Bundesakademie für kulturelle Bildung’ in Wolfenbüttel, Duitsland, een ‘Kurt Thomas Kurs’ in Hamburg en was lid van diverse (kamer-) koren.

In 2004 begon Astrid met haar studie solozang aan het ArtEZ-conservatorium te Enschede bij Harry van Berne en Annette Kleine en in februari 2009 voltooide ze met succes haar bachelorstudie. Daarna werd zij toegelaten tot de masteropleiding van hetzelfde conservatorium, waar ze haar studie voortzette bij Harry van Berne en correpetitor Marien van Nieukerken. Hiernaast volgde zij ook lessen bij de Nederlandse mezzosopraan Jard van Nes. In 2011-2012 volgde Astrid de International Liedmasterclasses aan het Koninklijk Conservatorium Brussel o.l.v. Udo Reinemann in samenwerking met diverse befaamde gastdocenten.

Tijdens haar zangstudie volgde ze lessen koordirectie bij Kees Stolwijk (hoofdvakdocent koordirectie ArtEZ-conservatorium Enschede) en verdiepte zich door middel van masterclasses/privé lessen/ bijscholing bij verschillende dirigenten in dit vak.

Uiteenlopende programmeringen, het combineren van diverse stijlen en verrassend repertoire kenmerken het werk van Astrid. Ze is graag bezig met het vinden en onder de aandacht brengen van onbekend(er) koorwerk, naast het  uitvoeren van de grote bekende en geliefde werken. Precisie, plezier en passie typeren haar werk in de wekelijkse repetities. Het werken aan een harmonische en fraaie koorklank, pakkende interpretatie van tekst en muziek, een correcte uitspraak vindt zij net zo belangrijk als het ontspannen en gepassioneerd musiceren en samenwerken. Veeleisendheid en spontaniteit karakteriseren haar werkstijl. Lees verder >>>>

Astrid Krause

dirigent