Datum: 12 oktober 2017

Persbericht

Het Achterhoeks Bachkoor geeft op 29 oktober een meditatief concert in de Barokkerk in Zwillbrock-Vreden. Met dit concert neemt het koor afscheid van haar dirigent Elisabeth Blom.

Groenlo, oktober 2017:

Het Achterhoeks Bachkoor geeft op zondagmiddag, 29 oktober een concert in de sfeervolle Barokkerk St. Franziskus in Zwillbrock-Vreden. Het concert is, inherent aan het karakter van de kerk, van meditatieve aard. Er worden werken van o.m. Pärt,, Gjeilo en Leenders ten gehore gebracht.

Het koor neemt met dit concert afscheid van haar dirigente Elisabeth Blom, die per 1 september j.l. Cappella Breda overnam van Daan Manneke. Elisabeth, die niet alleen een uitstekend dirigent is, maar ook een prachtige sopraan, zal ook nog een paar liederen solo ten gehore brengen. Koor en soliste zullen op orgel begeleid worden door Dennis Vallenduuk.

Het concert begint om 16.30 uur en is gratis toegankelijk. Een vrije gift voor kerk en koor wordt op prijs gesteld. Hiervoor is na afloop gelegenheid.

Per 1 september is Astrid Krause aangesteld als dirigent bij het Achterhoeks Bachkoor. Voor wie met haar wil kennismaken en ook eens wil meezingen en voelen hoe het is om bij dit koor te zingen, wordt binnenkort weer een Open Repetitie gegeven. Dit zal in de diverse media worden aangekondigd.